Фарширована картопля

Ця страва з простих, доступних продуктів дуже смачна і ситна. Нею можна нагодувати всю сім’ю або почастувати гостей.

Склад: кілограм картоплі, 300 г м’ясного фаршу, 2 цибулини, морквина середньої величини, столова ложка томатної пасти, 3 зубчики часнику, соняшникова олія, сіль, мелений чорний перець.

Приготування. Найкраще брати картоплини приблизно однакового розміру. Почистити їх, помити, обережно вирізати з кожної картоплини серединку. До фаршу додати змелені у м’ясорубці часник та цибулину, посолити, поперчити й перемішати. Нафарширувати цією масою картоплю і щільно скласти її в сковорідку або в іншу посудину з товстим дном. До половини залити підсоленою водою і варити до напівготовності.

Цибулину і морквину почистити, подрібнити й підсмажити на олії. Додати томатну пасту, трохи води (приблизно 50 мл) й сіль. Полити цією підливою картоплю і залишити тушкуватися до готовності. Перед подаванням посипати подрібненою зеленню.

ПОРАДА: дно картоплин трохи зрізати, щоб вони були стійкими.

Тетяна ШИРИНЮК, Хмельницька область