М’ясні торбинки

Склад: (на фарш) 300 г м’яса, 150 г печінки, 2 цибулини; (на млинці) літр молока, 2 яйця, сіль, перець до смаку, борошно.

Приготування. М’ясо відварити, печінку обсмажити, цибулю порізати й обсмажити окремо. Всі інгредієнти на начинку перемолоти у м’ясорубці.

На млинці тісто має бути за консистенцією схожим на густу сметану. Випікати млинці. На кожен млинець посередині покласти грудку фаршу, зібрати докупи краї млинця і зв’язати пір’ячком зеленої цибульки. Клуночки покласти на змащений жиром лист і підрум’янити в духовці.

Індичка, фарширована рисом

Склад: індичка, 3 цибулини, 5 столових ложок вершкового масла, склянка рису, 50–70 г родзинок, індичі потрухи, зелень, мелений перець, сіль.

Приготування. Якщо індичка стара, спочатку потрібно її проварити, а якщо молода – то ні. Серце, печінку, жир, шкіру з шиї дрібно порізати й підсмажити. Цибулю також дрібно порізати й підсмажити. Скласти все в казанок. Додати рис. За п’ять-сім хвилин влити трохи води і дати рису набухнути огорожі. Додати сіль, перець, подрібнену зелень (тільки не кріп). Нафарширувати цією сумішшю індичку, зашити й полити маслом. Поставити в розігріту духовку, але вогонь зменшувати. Щоб перевірити готовність, проколоти виделкою.