Очищення організму для ледачих

Настав один з найсприятливіших періодів для проведення очисних процедур. Та оскільки всі ми – люди доволі зайняті, то мало хто може дозволити собі таку розкіш, як ґрунтовні глибокі процедури.
Тому в цьому випуску пропонуємо вам відкрити для себе спрощений варіант очищення організму.

Що це дасть? Енергію для життя. Ту частину, яку споживають усілякі бактерії та грибки, що живуть у тілі, тепер ми використовуватимемо для себе! А це означає, що нормалізується сон, настрій стане бадьорим, покращиться травлення, перестануть набрякати ноги…

Отож, готуємо протипаразитний чай (ППЧ). В окрему посудину всипати (на 5–10 (за бажанням) столових ложок чаю каркаде) по чайній ложці полину, пижма, кори дуба, кори крушини. Всі компоненти подрібнити, щоб утворилася однорідна суміш. Це загальна кількість трав для ППЧ на декілька днів.

Полин і пижмо впливають на круглі та стрічкові глисти, бактерії, найпростіші, грибки й віруси багатьох видів. Кора дуба має дубильну дію, загоює всі мікроранки й тріщини від прокусів паразитів. А кора крушини дає м’який проносний ефект, допомагає видаляти залишки паразитів. Доза невелика, основне завдання – нормалізувати дефекацію, а не створити дискомфорт, тому не варто перейматися через наявність такого компонента.

Настій трохи гірчитиме, але гіркота не повинна бути гидкою – робіть слабший чай, аби його було приємно пити. Спробуйте знайти “комфортну” дозу полину – саме він дає гіркоту.

Чайну ложку суміші треба залити склянкою окропу, настоювати 10–15 хвилин, процідити. Пити цей чай за 15–20 хвилин до прийому їжі тричі на день протягом трьох тижнів. Потім зробити тиждень перерви і повторити цикл. Таких циклів за курс має бути не менше ніж три.

Дози для дітей: до 5 років – 1/3 дози дорослого, 5–7 років – 1/2 дози дорослого, 8–10 років – 2/3 дози дорослого, 11–12 років – 3/4 дози дорослого, старшим – доросла доза. Якщо помітите ознаки алергічної реакції, полин у чаї замініть ромашкою у тій же пропорції.

Людям із масою тіла від 40 до 55 кг краще застосовувати коефіцієнт 3/4 щодо стандартного дозування. Від 56 до 75 – доросла доза. Якщо вага тіла коливається в межах 75–100 кг, не треба боятися збільшувати стандартну дозу на чверть. Людям із вагою від 100 кг дозу можна збільшити на третину.

Рецепт ППЧ потрібно що три тижні змінювати, щоб відбулося звикання. Міняємо послідовно по одному виду трави (або протипаразитну, або дубильну, або проносну), але не всі трави одразу! Приклади поєднання на три різні тритижневі цикли прийому: пижмо та полин, пижмо та ромашка, полин та ромашка. Проносне: кору крушини можна чергувати з травою сенни. Кору дуба можна замінити звіробоєм.

Якщо особливих проблем зі здоров’ям та самопочуттям у вас немає, то можна обмежитись лише чаєм. Але якщо ви помічаєте непомірну тягу до солодкого та борошняних виробів, вас мучить безсоння, увесь день почуваєтесь кволими та виснаженими – зробіть іще одне зусилля та пройдіть більш повноцінний курс очищення від паразитів. Лише два додаткові кроки – і ваше життя зміниться на краще!

Отже, крім триразового щоденного прийому ППЧ, вживаємо змелену в кавомолці гвоздику та приймаємо спиртову настоянку календули. Вперше їх приймати треба розпочинати на 7–10 день, а в наступних циклах вживати одразу.

Гвоздика має широкий спектр протипаразитної дії: круглі, стрічкові й плоскі глисти, найпростіші, бактерії, грибки та віруси. Підсилює дію інших протипаразитних трав. Краще змолоти гвоздику самостійно, адже її властивості в такому стані зберігаються лише протягом місяця.

Приймати порошок гвоздики треба раз на день – уранці, за 15–20 хвилин до їжі. Запивати можна “нашим” чаєм. Починати радять з 1/5 чайної ложки і потихеньку до кінця першого тижня прийому довести до 1/3 чайної ложки. Це і буде щоденна доза. Курс прийому – відповідно до вживання ППЧ.

Дітям кількість гвоздики треба вираховувати згідно з вищенаведеними рекомендаціями. Особливо уважними з гвоздикою потрібно бути людям, що мають проблеми з тиском, адже гвоздика може спровокувати його підвищення, якщо прийняти надто велику дозу.

Календула має яскраво виражені бактерицидні властивості щодо деяких збудників, особливо стафілококів і стрептококів. Для нас вона важлива як сильний протигрибковий засіб. Вживати рекомендують залежно від наявності або відсутності тяги до солодкого та борошняних виробів (основна непряма ознака присутності грибків в організмі) двічі або раз на день перед їжею. 40 крапель настоянки розвести в половині склянки води й випити перед прийомом гвоздики та ППЧ вранці. Ввечері повторити. Дітям давати настоянку відповідно до їхнього віку.

Існує ще декілька зауваг щодо проведення такого курсу: після прийому антибіотиків розпочинати боротьбу з глистами та грибками можна лише за три тижні після закінчення курсу медичних препаратів; людям, що мають виразку будь-якого типу, лікування можна проводити лише в стані ремісії захворювання, додавши обов’язковий прийом киселю з льону; алергіки мають поступово додавати до свого раціону по одному виду трав, щоб простежити ймовірність негативних реакцій, а в разі появи алергії – звести прийом компонента до мінімуму чи здійснити рівноцінну заміну.

Ольга ЄВУШ