Галицький сирно-маковий пляцок

Склад: (для тіста) 500 г борошна, пачка маргарину, 50 г масла, 4 ст. л. сметани, 3 яєчних жовтки, склянка цукру, столова ложка розпушувача для тіста; (для сирної маси) 500 г сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 2 ст. л. масла; (для макової маси) склянка маку, 150 г цукру,  2 яєчних жовтки, столова ложка масла; (для крему) 150 г вареного згущеного молока, 150 г масла.

Приготування. Маргарин перетерти з борошном. Додати решту інгредієнтів, замісити тісто й розділити його на три частини: на одну викладатимемо сир, на другу – мак. Третю ж частину можна використати для приготування сирника або іншої випічки.

Для приготування першого коржа сир перемолоти двічі. Яйця, цукор та масло старанно розмішати, додати змелений сир і перетерти до утворення однорідної маси. Одну частину тіста покласти на деко, застелене пергаментним папером і змащене олією. Викласти на тісто сирну масу й на годину поставити випікатись у духовку.

Для приготування другого коржа мак запарити і розтерти. Цукор, жовтки та масло збити, з’єднати з маком і вимішати до утворення однорідної маси. Викласти масу на другу частину тіста й поставити випікатись у духовку на 30–35 хвилин.

Для приготування крему міксером збити до однорідної маси масло кімнатної температури, додаючи по столовій ложці згущене молоко.

Коржі скласти начинкою досередини (щоби тісто було зверху), перемастити кремом. Зверху пляцок можна також змастити кремом і посипати потертим шоколадом або полити рідким.