Торт “Безе з лимоном”

Склад: (на тісто) 3 яйця, 100 гцукру, 2 ст. л. крохмалю, столова ложка борошна, 2 ч. л. порошку до печива; (на безе) 6 яєчних білків, 250 г цукрової пудри, чайна ложка лимонного соку, столова ложка крохмалю; (на крем) 0,5 л молока, 3/4 скл. цукру, 2 ст. л.крохмалю, 2 ст. л. борошна, пакетик ванільного цукру, 2–3 ст. л. лимонного соку, 250 гмасла.

Приготування. Яєчні білки відділити від жовтків і збити з цукром до утворення стійкої піни. Наприкінці додати яєчні жовтки і знову збити. З’єднати крохмаль, борошно та порошок до печива і всипати до яєчної маси. Замісити тісто, вилити його у змащену маслом роз’ємну форму й випікати за температури 180 градусів упродовж 20 хвилин. Коли бісквіт охолоне, розрізати його на два коржі.

Яєчні білки збити до утворення стійкої піни, поступово всипаючи цукрову пудру. Додати крохмаль і лимонний сік. Дно роз’ємної форми змастити маслом і застелити пергаментним папером штамповка металла. Викласти масу й випікати впродовж 90 хвилин за температури 150 градусів.

Половину молока довести до кипіння, всипавши цукор. Решту з’єднати з борошном та крохмалем і влити до молока, що кипить. Приготувати заварний крем. М’яке масло збити, поступово додаючи охолоджений заварний крем. Наприкінці влити лимонний сік і збити. Перемастити коржі й безе кремом. Торт поставити у холодильник на 12–24 годин. Прикрасити лимонною цедрою.