Свинина з персиками і чорносливом

Склад: шматок свинини завважки 1,5–2 кг без прожилок і жиру, 300 г консервованих персиків, 2 пригоршні сушеного чорносливу, сіль, суміш перців, розмарин, 300 г твердого сиру.

Приготування. Шматок свинини натерти сіллю, перцем і розмарином. Ушир шматка зробити широкі глибокі надрізи і теж натерти спеціями. Залишити маринуватися на 6–8 годин. Якщо не маєте часу, то замість солі змастіть м’ясо соєвим соусом: тоді воно замаринується за годину.

Чорнослив залити окропом. Коли він набухне, відцідити і вийняти з нього кісточки. Персики нарізати широкими смужками. М’ясо перекласти в посудину для запікання, в розрізи покласти персики і чорно-слив. Посудину накрити кришкою або фольгою і защепнути краї. Поставити запікатися в розігріту до 200-т градусів духовку на 2 години. Вийняти, зняти кришку чи фольгу, притрусити потертим сиром і ще раз поставити в духовку: нехай випарується половина рідини та утвориться рум’яна скоринка.