Зелені коктейлі унормовуємо рівень цукру народними засобами

Цукровий діабет – це захворювання, за якого підвищується рівень цукру в крові. Більшість хворих мають цукровий діабет І або ІІ типу. Цукровий діабет першого типу – інсулінозалежний. Другий тип найчастіше пов’язаний з ожирінням. Останній виникає поступово, коли підшлункова залоза виробляє інсулін, але його недостатньо для потреб організму, клітини не в змозі його використовувати.

За підвищеного цукру в крові найважливішим є абсолютне дотримання дієти. Можна вживати всі овочі, крім картоплі. До того ж багато овочів та фруктів знижують рівень цукру в крові, наприклад, топінамбур, часник, цибуля, салат, шпинат, чорниця, горобина, грейпфрут. Дуже добре часто споживати квасолю – вона інтенсивно знижує цукор. Потрібно обмежи ти кількість вуглеводів, вживати менше цукру, мед також споживати помірно. Харчуватися варто в один і той самий час не менш аніж тричі на день. Дієта значно покращить ваше самопочуття, а якщо доповнити її народними засобами – діабет більше не буде проблемою!

Лікують трави

За легких форм цукрового діабету можна успішно застосовувати фітотерапію. Адже чимало рослин містять глікокініни, які мають схожу до інсуліну дію. На глікокініни багаті козлятник, стручки квасолі, кукурудзяні рильця, кропива дводомна, кульбаба лікарська, а також чимало інших. Ці рослини мають здатність знижувати вміст цукру в крові. Їх можна вживати окремо, проте ефективніше у зборах.

Візьміть однакову кількість листя чорниці, стулок квасолі й трави вівса (можна використати і насіння). Столову ложку суміші залийте склянкою окропу, проваріть на слабкому вогні впродовж декількох хвилин. Настоюйте годину й процідіть. Пийте по третині настою тричі на день. До нього можна ще додавати лляне насіння: воно корисне, якщо турбує шлунок, а крім того, знижує холестерин.

Проте пам’ятайте: жоден травний збір не замінює дієти. Її обов’язково треба дотримуватися, якщо не хочете серйозних ускладнень! Коли ж не лікуватися, діабет може призвести до втрати зору, серцевих нападів, імпотенції, можлива ампутація кінцівок і навіть смерть.

Рецепт лікаря Рудольфа Бройса

Візьміть по склянці чорнушки (нігелли дама ської), коренів оману високого, трави материнки, сушених гранатових скоринок. Усе розітріть і змішайте. Зберігайте цю суміш у темній щільно закритій банці в прохолодному місці. Споживайте по столовій ложці тричі на день. Курс лікування – чотири тижні поспіль, потім поступово зменшуйте дозу.

Додатково треба готувати чай і відвари з коренів шовковиці, листя манжетки, мирта благородного й листя волоського горіха. Бажано пити такі чаї одночасно із вживанням сухої суміші, в якій міститься чорнушка, тому що лікувальний ефект швидше настає за комплексної терапії.

Щоб приготувати настій із волоського горіха, висушене листя подрібніть, столову ложку сировини залийте склянкою гарячої води і кип’ятіть хвилину, потім настоюйте, поки вода не охолоне. Процідіть і пийте упродовж дня. Таке лікування можна проводити протягом року. Крім діабету, цей чай чудово лікує від зобу та інших захворювань щитовидної залози, ефективний за високого тиску, атеросклерозу, міоми та кісти.

Чай із шовковиці: столову ложку коренів залийте 300 мл води, кип’ятіть на слабкому вогні впродовж п’яти хвилин, настоюйте годину, процідіть і пийте по 100 мл тричі на день. Добре поєднувати цей відвар із настойкою з листя мирта.

Інколи хворому на діабет кортить з’їсти щось із заборонених продуктів. Тоді варто випити відвар манжетки – й рівень цукру після цього не підніметься: десертну ложку трави з квітами заваріть 300 мл окропу та закип’ятіть. Коли охолоне, процідіть, розділіть на дві частини й випийте за два прийоми до вживання їжі. Манжетка усуває чимало хвороб, зцілює від різноманітних запалень, пухлин, грижі, пригнічує бродильні процеси, знімає біль у серці, позбавляє ревматизму, водянки та багатьох інших недуг.

Бузковий чай

Листочки будь-якого бузку можна заварювати й пити в необмеженій кількості й коли завгодно. Такий відвар чудово знижує рівень цукру в крові. Проте заварюйте чай так, щоб його було приємно пити, – концентрований варіант не нашкодить, але відіб’є бажання лікуватися. Нормалізує рівень цукру в крові й настій бузкових бруньок, які заготовляють на стадії їх набухання: 2 ст. л. бруньок залийте 2 скл. окропу, настоюйте шість годин і процідіть. Це добова норма, яку потрібно випити за три-чотири прийоми.

Напій з вівса

Насіння вівса зменшує рівень цукру за діабету. Склянку вівса залийте 5–6 скл. окропу і кип’ятіть на слабкому вогні 50–60 хвилин. Процідіть і пийте в будь-якій кількості. Зберігайте відвар у холодильнику.

Настоянка купени для інсулінозалежних

Відвар коренів і настоянку рослини варто пити в разі інсулінозалежного цукрового діабету, а також задля профілактики діабетичної ангіопатії нижніх кінцівок. Для лікування приймають по 10 крапель настоянки вранці та вдень упродовж двох тижнів. Настоянку готують на 70-відсотковому спирті: 100 г коріння заливають літром спирту й залишають на 20 днів. Настоянку купени обов’язково потрібно крапати на воду, шипшиновий настій або зелений чай.

Відвар готують двома способами. Залийте літром води 2 ст. л. подрібненого кореня, кип’ятіть півгодини в закритій емальованій каструлі на слабкому вогні. Настоюйте впродовж години. Пийте по 1/3–1/2 скл. чотири рази на день незалежно від вживання їжі.

Знизити вміст цукру в крові допоможе відвар кореня купени на молоці. 50 г подрібненого кореня залийте 3 л свіжого молока й кип’ятіть на слабкому вогні на водяній бані, поки об’єм не зменшиться до літра. Стежте, щоб молоко не “втекло” й не пригоріло. Часто помішуйте. Потім зніміть із вогню і дайте охолонути. Процідіть через два шари марлі й відтисніть, коріння викиньте. Вживайте цей відвар так само, як і настій купени на воді.

Чорниця

Це широко відомий засіб, що знижує цукор у крові. Можна використовувати і ягоди, і листя. Столову ложку свіжого листя чорниці або чайну ложку сухого залийте склянкою окропу. Коли почне закипати, зніміть з вогню, настоюйте дві години, а тоді процідіть. Пийте тричі на день по склянці теплого відвару. Курс лікування – шість місяців.

Відвар горіхових перегородок

За цукрового діабету допомагає підтримати здоров’я відвар перегородок воло ського горіха. 40 г сировини залийте 0,5 л води й томіть протягом години на слабкому вогні. Пийте по столовій ложці перед кожним прийомом їжі.

Лаврове листя і лопух

Візьміть вісім-десять середніх лаврових листків, покладіть у термос і залийте 200 мл окропу та настоюйте добу. Вживайте теплим, щоразу проці джуючи, по чверті склянки три–чотири рази на день. Курс лікування – три–шість днів.

Відвар кореня лопуха поліпшує внутрішню секреторну функцію підшлункової залози, нормалізує обмінні процеси в організмі. Його рекомендовано вживати всім, хто страждає на легку форму діабету, та пацієнтам у переддіабетному стані. Щоб приготувати відвар, візьміть 25 г подрібненого коріння лопуха, покладіть у емальовану каструлю й залийте 0,5 л окропу, накрийте й прогрійте на водяній бані 30 хвилин. Потім настоюйте упродовж години-півтори, а тоді процідіть. Об’єм відвару доведіть кип’яченою водою до 500 мл. Пийте теплим по половині склянки двічі-тричі на день.

Усі відвари й настої вживають перед прийомом їжі. Обов’язково потрібно дотримуватися дієти! Лікування травами можна поєднувати з прийомом препаратів, які знижують цукор. І все ж не захоплюйтеся, навіть якщо маєте сировину на всі рецепти. Впродовж місяця пийте один настій, після двотижневої перерви – інший. Вибирайте найбільш приємний і ефективний саме для вас. І не забувайте узгодити прийом фітокомплексів зі своїм лікарем!