Незаслужено забута касторка

Колись рицинова олія була у кожній хаті, але тепер про неї незаслужено забули! Проте касторка, як її називають у народі, – незамінний помічник у лікуванні від багатьох недуг та недоліків шкіри. Тож коли вона допоможе? І як використовувати цю диво-олію?

 За допомогою рицинової олії можна позбутися папілом і бородавок. Щодня перед сном утирайте касторку в нарости, поки шкіра її повністю не вбере. Виконуйте цю процедуру регулярно – аж доки не ліквідуєте небажані утворення.

З віком на обличчі та руках з’являються пігментні плями. Й тут теж зарадить рицинова олія. Втирайте її щодня у шкіру, поки пігментні плями не зникнуть. Тільки не радять робити це влітку, дочекайтеся осені.

Касторка допоможе й тим, у кого з’явилися сухі мозолі, а шкіра на ногах загрубіла. Двічі на тиждень перед сном втирайте олійку в ступні, після чого одягайте теплі шкарпетки із натуральних ниток. Поступово мозолі зм’якнуть, а потім і зовсім зникнуть.

Рицинова олія добре заліковує порізи, садна, рани, що довго не загоюються. Обережно, ледь торкаючись поранення, нанесіть розчин і забинтуйте до наступного дня.

У разі застудних захворювань, особливо за сильного кашлю, допоможе суміш касторки та скипидару. Змішайте ці компоненти у пропорції 2:1, трішки підігрійте на водяній бані та втирайте перед сном у грудну клітку і спину.

Як бачимо, ці ліки не нові, проте ефективні й натуральні!