ЯК ОЧИСТИТИ СУГЛОБИ

Сольові відкладення, різні нарости на кістках зумовлюють розвиток багатьох суглобових захворювань. Задля їх профілактики рекомендовано очищати суглоби.

Цей метод можна застосовувати і на початку хвороби, і в запущеній стадії. Але варто врахувати, що в разі сильних хворобливих відчуттів потрібно набратися терпіння, оскільки очищення буде повільним і складним.

Очищення картоплею є найпростішим способом і дуже корисним за артриту. Приблизно кілограм добре вимитої неочищеної картоплі нарізати маленькими шматочками, залити водою і варити на невеликому вогні приблизно півтори години. Води не зливати, а процідити за допомогою ситечка. Гущу, що залишилась, відтиснути і викинути. А отриманий відвар пити щодня по склянці перед сніданком, обідом і за декілька годин після вечері. Курс – два тижні. Потім зробити перерву на два тижні, після чого повторити. Ще одним плюсом цього методу є те, що картопляний відвар не тільки відновлює суглоби, а і очищує кишківник і налагоджує його роботу.

Очищення чорною редькою і дієтою – жорсткіше, ніж картоплею, адже сік редьки може посилити хворобливість суглоба. Однак такі неприємні прояви свідчать про те, що відбувається процес очищення. Отож 10 кг редьки вимити, обрізати корінці і перемолоти у м’ясорубці. Редька обов’язково має бути неочищена, зі шкіркою. Далі відтиснути сік, перелити в тару, добре закрити й охолодити в холодильнику. Вживати по декілька столових ложок не більше ніж тричі на день незалежно від споживання їжі. Курс – до останньої краплі. Упродовж лікування потрібно дотримуватися дієти – усунути з раціону жирні та смажені страви, яйця, випічку та картоплю. Цей метод за правильного поєднання з харчуванням дуже ефективний навіть у разі найважчих захворювань суглобів.

Багато з нас додає в різні страви лавровий лист, але мало хто знає, що він ще й очищує суглоби. Такий процес проводять на основі відвару лаврового листя раз на декілька місяців. Щоб його приготувати, треба 5 г листочків залити двома склянками окропу і поставити на маленький вогонь. Потім перелити в термос і настоювати впродовж хоча б чотирьох годин. Процідити і вживати протягом дня маленькими ковточками. Цей настій розподілити на півдоби.

Заборонено пити настій великими ковтками або залпом, оскільки це може призвести до кровотечі!!! Тривалість курсу – не більше ніж три дні. Тоді зробити тижневу перерву й повторити триденний курс. Під час такого лікування рекомендовано щоденно приймати контрастний душ. Такий метод очищення суглобів вирізняється повільністю, але дає чудовий ефект.

Олена КАЛЕНСЬКА, Житомирська область