Склад: (сухі інгредієнти) 300 г борошна, 100 г цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ч. л. розпушувача для тіста, 10 г кориці, ванілін; (рідкі інгредієнти) яйце, 60 мл рафінованої олії, 225 мл кислого молока; 3 середні яблука, 100 г горіхів.
Приготування. Окремо змішати сухі та рідкі інгредієнти. З’єднати обидві суміші, додавши нарізані невеликими кубиками яблука (зі шкіркою) та посічені й підсмажені горіхи. Формочки для кексів заповнити тістом на дві третини і поставити в розігріту духовку. Готовність перевіряти зубочисткою. Коли кекси охолонуть, посипати цукровою пудрою.
Яблука краще використовувати твердих сортів, тоді під час випікання вони не втрачатимуть форми.
Зручно випікати такі кекси в силіконових формочках: їх легко діставати, вони не деформуються, а ще силіконові форми не потрібно попередньо змащувати.