Склад: (на тісто) 2 маленьких яйця, 0,75 скл. цукру, 100 г масла, 2 мандарини, 0,5 скл. горіхів, чайна ложка оцту, трішки соди, склянка борошна, 2–3 зернятка кардамону, ванілін; (на крем) 250 г масла, банка згущеного молока (не вареного), склянка горіхів, 4–6 мандаринок.
Приготування. Яйця збити з цукром і додати м’яке масло. Мандарини помити і разом зі шкіркою змолоти в м’ясорубці та з’єднати з масляно-яєчною сумішшю. Додати посічені горіхи, розтовчений у ступці кардамон, ванілін, соду й оцет. Всипати борошно і замісити м’яке тісто. Якщо потрібно, досипати ще трохи борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Розділити на три–чотири частини, розкачати, викласти на деко і поставити випікатися в розігріту духовку на 10–15 хвилин.
Приготування крему. Мандарини разом зі шкіркою змолоти в м’ясорубці. Додати решту інгредієнтів і збити.
Коржі перемастити кремом. Торт прикрасити очищеними від прожилок мандариновими часточками.
Торт радимо готувати за 2–3 дні до свята, щоби коржі встигли зм’якнути і просочилися кремом.