Склад: 2 заморожені рибини, половина червоної солодкої перчини, броколі, сіль, перець, спеції для риби, кріп, петрушка, сметана, 3–4 ст. л. тертого сиру.
Приготування. Рибу розморозити, помити, видалити хребет і кістки. Філе нарізати шматочками, посолити, поперчити, посипати спеціями й залишити, щоб замаринувалася. Броколі розділити на суцвіття і пробланшувати в окропі. Рибу запанірувати в борошні, трішки обсмажити з обох боків і перекласти на деко. Зверху викласти броколі, порізаний смужками перець, посипати приправою для риби та посіченою зеленню, полити сметаною, посипати сиром і поставити в розігріту духовку запікатися до готовності.
Сирні кнедлики з ананасом та ожиною
Склад: 500–700 г сиру, яйце, сіль, цукор, ванільний цукор, борошно, ананас, ягоди ожини (свіжі чи заморожені).
Приготування. До сиру додати яйце, сіль, цукор і старанно розтерти. Підсипаючи борошно, замісити сирне тісто. Сформувати “ковбаски” й нарізати сантиметровими шматочками. Кожен злегка приплюснути, на серединку покласти шматочок ананаса чи ягоди ожини (не розморожувати, щоб не було зайвого соку) буферная емкость. Заліпити, сформувавши кульки чи брусочки. Варити в підсоленій воді, поки спливуть на поверхню (стежте, щоб не переварити!).
Кнедлики чудово смакують з апельсиновою підливкою. Для цього масло змішати з цукром і апельсиновою цедрою та прогріти на сковорідці.