Апельсиновий лікер

Не викидайте шкірок апельсинів! З них можна приготувати чудовий лікер.
І хоч процес триває аж п’ять тижнів, воно того варте.

Склад: цедра 5 апельсинів, літр якісної горілки, 400 г цукру.

Приготування. Апельсини ретельно вимити. Цедру зняти максимально тонко, намагаючись не зачепити білу частину шкірки, інакше лікер гірчитиме. Цедру дрібно нарізати. Всипати її в банку і залити горілкою. Дати настоятись упродовж трьох тижнів у теплому місці (найкраще поставити коло батареї). Настоянка набуде приємного помаранчевого кольору. Процідити її. З 250 мл настоянки і цукру зварити сироп. Довести його до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню і трохи охолодити, поставивши в каструлю з холодною водою. Сироп має бути консистенції рідкого варення. Додати до нього решту настоянки. Краще перелити все у більшу банку, на наповнюючи її доверху, бо ще відбуватиметься реакція. Дати настоятись іще два тижні. Готовий лікер розлити у пляшки й закупорити їх. Зберігати в прохолодному місці.