Салат “Грибочки під снігом”

Склад: 200 г печериць, 100 г консервованих ананасів, 4 варених яйця, 2–3 картоплини, 200 г
шинки, сіль, мелений чорний перець, майонез до смаку, олія (для смаження), декілька гілочок петрушки (для прикрашання).

Приготування. Печериці вимити, обсушити, нарізати кубиками (частину нарізати пластинками для оздоблення салату), обсмажити в олії до рум’яного кольору, посолити й поперчити до смаку. Ананасам дати стекти, нарізати їх невеликими кубиками. Шинку також покришити кубиками. Яйця відварити, три з них подрібнити, одне залишити для прикрашання (жовток дрібно потерти, а білок нарізати часточками). Картоплю відварити, охолодити, нарізати невеликими кубиками.

Викласти салат на плаский таріль шарами (попередньо в центр тарелю поставити змащену олією склянку): 1­й шар – картопля; 2­й шар – ананас; 3­й шар – шинка; 4­й шар – гриби; 5­й шар – яйця.

Кожен шар щедро змастити майонезом. Акуратно вийняти склянку, зверху салат теж змастити майонезом. Посипати жовтком. Оздобити кубиками ананаса, пластинками грибів і часточками білка, гілочками петрушки.