Склад: 1,2 кг свинячої вирізки, 250 г жиру, 400 г картоплі, 100 г цибулі, 300 г твердого сиру, майонез, зелень.
Приготування. М’ясо нарізати довгою соломкою, обсмажити на свинячому жирі. Викласти на деко. Покрити шаром сирої картоплі, нарізаної кружечками, посипати дрібно покришеною цибулею, поперчити, посолити й посипати зеленню. Зверху залити майонезом, посипати сиром, натертим на тертці з великими вічками. Поставити в духовку й довести до готовності.
Риба, тушкована в молоці
Склад: 1,2 кг філе риби, 6 цибулин, 4 склянки молока, сіль, перець.
Приготування. Рибу порізати невеликими шматочками, посолити і поперчити до смаку. На дно глибокого посуду покласти дрібно нарізану цибулю, зверху – рибу, прикрити ще одним шаром риби і ще раз викласти шар цибулі. Усе залити гарячим молоком і запікати 25–30 хвилин.