Склад: (на тісто) 70 г масла, столова ложка меду, 0,5 ч. л. соди, 1/3 скл. цукру, яйце, столова ложка сметани або молока, 1,5 скл. борошна.
Приготування. Масло розтопити. Додати мед і соду, щоб суміш закипіла й почала пінитися. Яйце розтерти з цукром та сметаною чи молоком і з’єднати з масляною сумішшю. Всипати борошно і замісити тісто. Розділити на його на п’ять частин. Кожну частину розкачати тонким пластом та обсмажити з обох боків на розігрітій сковорідці. Смажаться коржі дуже швидко – одну-дві хвилини, – тому пильнуйте, щоб вони не пригоріли.
Готові коржі перемастити улюбленим кремом. Мені смакує крем зі сметани, збитої з цукром. Можна додати горішки, шоколад, фрукти.
Анжела ЛЕВЧЕНКО, м. Київ