Тюфтельки із зеленню

Склад: 500 г курятини, 150 г сала, морквина, 200 г відвареного рису, пучок зелені (зеленої цибулі, петрушки, кропу), півсклянки манної крупи; (на підливу) 0,5 л води, 3 ст. л. томатної пасти, 3 ст. л. сметани, 3 ст. л. борошна, сіль, суміш мелених перців; олія або сало (для смаження).

Приготування. Сало, курятину і моркву змолоти у м’ясорубці. Додати дрібно посічену зелень і рис. Посолити й поперчити, за бажання присмачити улюбленими спеціями. Сформувати з цієї маси тюфтельки, обкачати їх у манній крупі й обсмажити на сковорідці (смажити по три-чотири хвилини з кожного боку).

Готові тюфтельки викласти в глибоку сковорідку. До води додати сметану, томатну пасту і борошно, посолити й поперчити до смаку і перемішати. Залити цією підливою тюфтельки і тушкувати їх на повільному вогні під кришкою впродовж 15 хвилин.

Олена КАЛЕНСЬКА, Житомирська область