Склад: 300 г домашнього кисломолочного сиру, 3 яйця, 200 г цукру, чайна ложка соди, погашеної оцтом, 2,5 скл. борошна; (на крем) 6 ст. л. борошна, 200 г цукру, 800 мл молока, 200 г масла, цедра лимона, 1,5 скл. подрібнених горіхів; (для прикрашання) шоколад з умістом какао 72 відсотки, кокосова стружка, прикраси з мастики, цукрові намистинки, 2 ст. л. масла.
Приготування. Сир протерти через сито. Яйця збити з цукром. Додати сир, соду, погашену оцтом, та борошно і замісити тісто.
Тісто розділити на шість однакових частин і поставити в морозильну камеру на дві-чотири години. Шматок тіста покласти у форму, розкачати пластом завтовшки п’ять-вісім міліметрів і проколоти виделкою. Випікати в розігрітій до 180-ти градусів духовці п’ять-сім хвилин. Так само спекти ще п’ять коржів.
Приготування крему. Молоко вилити в каструлю (залишити чотири столові ложки) і довести до кипіння. З’єднати борошно, цукор та молоко (чотири столові ложки) і перемішати до утворення однорідної суміші виброформы для колец. Помішуючи, влити її до молока, що кипить. Коли утвориться густа маса, зняти її з вогню й охолодити до кімнатної температури. Розм’якшене масло збити, поступово додаючи заварний крем. Всипати потерту цедру лимона й перемішати.
Коржі перемастити кремом, посипаючи подрібненими горіхами. Боки торта також змастити кремом. Шоколад розтопити з маслом на водяній бані й полити ним торт. Прикрасити на свій смак.
Ганна СЕМЕНЮК, Львівська область