Торт “Машинка”

  1. Спечіть чи купіть три бісквітних коржі (можна спекти одразу високий бісквіт і розрізати його на три частини).

Один із можливих рецептів:

Склад: 4 яйця, неповна склянка цукру, пакетик ванільного цукру, склянка борошна, чайна ложка порошку до випічки, потерта лимонна цедра, 4 ст. л. олії.

Приготування. Білки відділити від жовтків, додати щіпочку солі й ретельно збити до утворення густої піни. Потім додати цукор і знову старанно збити. Додати олію, жовтки, лимонну цедру, акуратно перемішати, додати просіяне борошно з порошком до випічки. Акуратно перемішати, вилити у змащену маслом та посипану борошном форму і поставити в нагріту духовку.

  1. Приготуйте сметанковий чи сирний крем. Розділіть на дві частини. До однієї (меншої) додайте кольорове желе або трішки морквяного (чорничного, смородинового…) соку. Але пам’ятайте, що крем має бути густим. Поставте його на декілька хвилин у холодильник.
  2. Відріжте з кожного боку коржів рівні півкола. Перемажте все білим кремом. До речі, для перемащування коржів можна використати й інший крем, які люблять ваші дітлахи.
  3. Поставте перемащені, склеєні половинки на основу. За допомогою кольорового та білого крему “замаскуйте” все під машину. Якщо перехід надто різкий, можна подрібнити печиво на кшталт “До кави”, перемішати його з кремом і викласти на боки.
  4. Колеса та фари можна зробити з готових магазинних льодяників чи з мармеладу. Пасажирів теж. Можна вирізати фото іменинника і приклеїти до торта чи попросити дитину намалювати обличчя.

Сподіваюсь, що вам теж є чим похвалитись, пишіть, надсилайте фото своїх маленьких кухарів та страв, а також діліться досвідом кухонних уроків.

Марія МАКСИМ’ЯК