Вітрильники із желе

Нам знадобляться декілька гарних великих апельсинів, пакетик вашого улюбленого желе, а також зубочистки, кольоровий папір та ножиці.

Вирізаємо разом із малюком з кольорового паперу декілька трикутників. Наприклад, він блакитного кольору, а ви помаранчевого. Не забудьте при цьому декілька разів повторити дитині, що його трикутнички блакитні, а ваші – помаранчеві. (Наступного разу його вітрила можуть бути трикутні, а ви вирізатимете, наприклад, квадратні). Попросіть дитину поскладати окремо його вітрила і ваші, зверніть її увагу на те, чим вони відрізняються (кольором) і чим схожі (за формою).

Розведіть желе відповідно до інструкції (краще робіть це самі, бо зазвичай потрібно заливати його окропом) і поставте, щоб охололо (бажано так, щоб дитина не могла його дістати та попектись).

Помийте апельсини, розріжте навпіл, виберіть серединки. (Дитина може помити фрукти і вибирати ложечкою м’якоть.)

Залийте шкірки апельсинів охололим желе, яке вже почало ледь гуснути, та поставте їх у холодильник. Дитина вам має допомагати. Якщо шкірки із желе нестійкі, можна покласти їх на порожні горнятка чи склянки.

Наколіть паперові вітрила на зубочистки.

Коли желе застигне, ножем, змоченим у гарячій воді, розріжте апельсинові шкірки із желе навпіл і доручіть дитині вставити вітрила. Попросіть її поставити окремо (парами, через один, завдання варіюйте залежно від власної фантазії та настрою малюка) кораблі з блакитними та помаранчевими вітрилами.

Разом наведіть лад у кухні. Похваліть помічника. І запрошуйте гостей до столу.

Можна ще також зробити для човників море (залийте желе у велику пласку посудину) з айсбергами (викладіть невеличкі горбики з морозива). Зверху розмістіть вітрильники.

Повірте моєму досвіду, ви з малюком усе з’їсте миттєво!